Dværghejre 11-6-2020 Hejresøen Vestamager
--------------------------------------------------------------

September 2018

27-9-2018
Stenpikker på Grønningen, i Blåvand

3 foto herunder





25-9-2018
Var på Fanø i dag med Henrik Brandt, og lad det være sagt med det samme der skete ik orn ski, den bedste fugl var en jagende Vandrefalk ude til nords og en meget tæt på Kortnæbbet Gås på Halen.

se obs fra turen.

Kortnæbbet Gås, fra halen på Fanø




Kortnæbbet Gås fra Halen på Fanø


4 foto af  Vejrandøje herunder
sjælden i Vestjylland men lige præcis på Fanø er den meget almindelig.





22-9-2018
Det var vejr til en tur til Vejers det ku jo være. 10.30 - 16,20 Vel ankommet, op med kikkerten 4 Storkjover i samme kikkertfelt hold nu kæft det må være dagen. Der blev meldt Alm. Skråpe, kort efter så jeg en formentlig skråpe kunne ikke bestemme på den afstand. Det sivede med Stormsvaler og den sidste kom som jeg vil se dem nemlig i vandkanten dansende hen over stranden, det er  sukker for sjælen. Fjordterne trak i store tal, enkelte Rødlommer, Alm Kjove 6, Storkjove 8.


8 foto + 1 video fra turen herunder


se obs fra turen.









Så er der budt op til dans

Stor Stormsvale Vejers strand

Stor Stormsvale Vejers strand

Stor Stormsvale Vejers strand


Alm. Kjove Vejers strand

Storkjove Vejers strand


2 Storkjove i en flok på 4 Vejers strand

De er friske de små Fjordterner


Stor stormsvale over Vejers strand

21-9-2018

Sortstrubet Bynkefugl
Kørte til Vejers ved middagstid, var deromme i godt en time og der skete intet overhovedet intet jeg så 2 Fjordterner sydtrækkende og ikke andet. Fortsatte på Nyeng som var total oversvømmet se foto, her var enkelte vadere klemt op på de allerhøjeste enge og i pilebuskene på læsiden fouragerede ikke mindre end 5 Sortstrubede Bynkefugle og 2 Bynkefugle. Pludselig hører jeg gråspurvekaldet i den meget kraftige vind, når lige at se en fugl der lander tæt på inde på engen jeg var sikker på det var en Storpiber ;-), men så kommer en Tårnfalk susende lige ned over det sted hvor den landede og op fløj en Sanglærke, rolig nu PPo og jeg faldt helt ned igen.

Se 9 foto fra turen herunder


3 Sortstrubede Bynkefugl 2 ad. 1 juv. på Nyeng

Storspover på Nyeng

Bynkefugl på nyeng

Bynkefugl på Nyeng

Hvidklire på Nyeng

Viben på Nyeng

Mudderklire på Nyeng
Grusvejen på Nyeng

Sådan så Skallingen ud i dag set fra Skallinglaboratoriet


18-9-2018

Store Hvepsevåge dag
Tårnfalke vi så 35 i løbet af dagen
Svalerne trak syd overalt
6 Rørhøge på dagen

Tirsdagsturen med HeB gik til Ballum Sluse, her var der bla. Vandrefalk 2, Klyder ca 7000. Så til Juvre på Rømø og her kom dagens overraskelse, først 1 og lidt senere kom 2 Hvepsevåger ind over Juvrediget trækkende sydvest, de kom tæt på så virkelig en lækkerbisken, det er rimelig sjælden med 3 Hvepsevåger her i sydvestjylland. Herefter til Nørresø som var meget fugletom en enkelt Sølvhejre, Isfugl og 3 Sortterner som det bedste, indkøb af rødvin i Aventoft og så til Saltvandssøen, vi blev mødt af en Havørn inde i Rickelbüller kog her svømmede ligeledes en Odinshane rundt og fouragerede. Saltvandssøen var fugletom. Hjemover Astrup engsø her fouragerede 2 Sortterner, Gl. Hviding engsø med en Rustand og 8 Canadagæs.

6 foto af Hvepsevåge og 10 andre foto af fuglene på dagen.

se obs fra turen.









Sortklire i Rickelbüller kog

Odinshane

Odinshane
Sortterne Asstrup engsø

Sortterne Astrup engsø

Sortterne Astrup engsø

Canadagæs Gl. Hviding engsø
Fra Astrup engsø med bla. Sortklire og Lille Lappedykker

Rustand Gl. Hviding engsø
Rustand




16-9-2018
Kaspisk Måge
En smuttur til Børsmose strand. Her løb 10 Sandløbere, Strandskader, Alm. Ryler. Trækkende Spidsænder og Suler, hov var det ikke en Kaspisk Måge der satte sig i den store mågeflok jo sørme var det, lækkert. Efter en times tid hvor der ikke skete så meget kørte jeg tilbage for at gå ind i plantagerne efter lidt svampe, jeg fandt en del Brunstokket Rørhat og lidt Kantareller.....


Kaspisk Måge

Kaspisk Måge

Sydtrækkende Spidsænder

Alm. Ryle

Alm. Ryle

Sandløber

Sildemåge




13-9-2018

Henrik Brandt, Svend Rønnest og PPo mødtes i morges for at tage til Blåvand på havobs. Og ja det stod ned i tove da vi ankom på hukket så under paraplyerne de første 20 min.  
Masse af måger rastede med Sandløbere, Strandskader, Præstekraver. Hybenkrattene bag os myldrede med fugle særlig Sortmejserne var overalt helt ned til en meter, se billedet herunder som er taget med min mobiltelefon. Ellers var det pibere, Gulspurve m.m. Pludselig siger Svend kjove i revet og ja en flot lys Alm. Kjove, kort efter finder jeg en mørk Alm. Kjove. alt falder lidt til ro igen Rødlommerne trækker syd og Sulerne fisker ude ved vindmøllerne. Svend siger igen noget, Vandrefalk et ordentlig skrummel kommer helt tæt på, ja vi så hinanden i øjnene, aldrig har jeg være så tæt på en Vandrefalk., den trak syd. Og ikke nok med det så kort efter kom der endnu én som gik direkte ud over havet. 
Der skete ikke meget mere så vi smuttede om på Grønningen hvor der var mange fugle særlig mange Bynkefugle, Stenpikkere og Sortstrubet Bynkefugl. 
Vi kører til Fil sø nærmere Langeodde tårnet her skete ikke meget 3 Havørne som sædvanlig, og en kæmpeflok Skarver på fiskeri, det var sjovt at se som de helt tydelig fulgte en stime fisk rundt i søen se billedet herover som er taget med 100 mm har ikke andet men men i morgen får jeg et spritny objektiv 100-400 mm det bliver skønt.





9-9-2018

4 Rustænder
Billedet er taget igennem håndkikkert med mobilen.
Rosa og jeg var på svampetur i Varde sønderplantage, kurven var næsten fuld af Pigsvampe og Brunstokket Rørhat og vi var på vej tilbage til bilen for at køre hjem, da telefonen ringer det er Henrik Brandt om jeg ville med til Gl. Hviding engsø der var meldt 4 Rustænder her. Henrik kunne ikke selv køre da konen havde taget bilen ;-)) Ok HeB vi henter dig i Hjerting og derefter sætter vi Rosa af i Fovrfeldt og så til engsøen.
Rustænderne rastede stadig i den sydlige del af søen og imens vi stod og nød dem kom en jagende Duehøg ind over søen og fortsatte ud over diget. Efter det korte besøg kørte vi igen mod 
Esbjerg der kom  jo bold kl 18.00 i tv.....

Dagens høst rengjorte, klar til fryseren.



7-9-2018

FLAGERMUSJAGT I VOGNSBØLPARKEN. Efter et spændende og lærerig foredrag med Julie Møller Hansen på Esbjerg Konferencehotel, drog vi 40 personer ud i skumringen i den lidt våde efterårsaften, der gik ikke lang tid inden vi hørte den første flagermus på detektoren. Turen gik rundt om de 3 søer i parken, vi hørte 6-7-flagermus på turen, Julie var ikke helt tilfreds med resultatet men sådan er det nogle gange sagde hun. Tak for en som sædvanlig hyggelig tur. Vi hørte 3 arter nemlig Vandflagermus, Dværgflagermus og den sjældne Troldflagermus.









5-9-2018
Skovrandøje
Cyklede en tur rundt i Fovrfeldt området for at se efter lidt svampe, Sildesø-skoven, Brillesø-skoven, men svampene ser allerede lidt tørre ud, bliver nok bedre om et par dage der loves nemlig regn.
Så 5 Skovrandøjer, Blå Mosaikguldsmed m.m.
Blå Mosaikguldsmed

Almindelig Skøjteløber




4-9-2018
Høgesanger 1k
Tirsdagsturen gik til Fanø sammen med Henrik Brandt og Svend Rønnest. Over med færgen kl 07,30, kraftig tåge over hele øen indtil kl. ca. 10,00.
Vi lagde ud ved ringmærkningsstedet ved Sønderho strand hvor der ikke skete det store bortset fra hyggelige snakke med Morten J. Hansen, Marco Brodde, Kim Fischer og ikke at forglemme Søren Brinch. Der blev fremvist Rørsanger, Landsvale.
Herefter kørte vi til Hønen hvor Knudsen står. Her trak mange svaler, rastende Vandrefalk, Havørn, Dværgfalk, Rørhøg m.m. Pludselig ringer der en telefon med besked om en fanget Høgesanger 1k på stranden, den skulle vi da se, og den blev smukt fremvist af Morten sammen med en Havesanger.
Herfra til diget i Sønderho, hvor vi kunne nyde 6 Havørne rastende, én fløj ind over hovedet på os. Som Henrik sagde den var så tæt på at vi kunne skyde den ned med en elastik. Den fik også jaget en flok op på hele 16 Fiskehejre.
Næste stop var Skovlegepladsen her går man op på den højeste klit med en fantastisk udsigt. Herfra kunne vi se Lærkefalkene fange Guldsmede inde over plantagen, vi sluttede dagen ude på Halen her var Bynkefugle og Stenpikkere.

2 foto af Høgesanger/Havesanger herunder, den lilla farve på fuglene og i gattet skyldes at de i øjeblikket fouragerer på Hyldebær inde i krattene.








3-9-2018

En Husmoderugle sad på et stykke drivtømmer i haven godt camoufleret.