Opdateringer på bloggen:
Foto album opdateret 13-4-2019 med. Spætmejse ----- Ny video på YouTube. Perleugle ----- 151 Årsarter fugle pr. 9-4- 2019 ----- 406 fuglearter set i Danmark

25-6-2011
Med HEB på Borris hede på en skøn solskinsdag. Vi havde Vendehalsen i tankerne og ja vi fandt den siddende i toppen af et grantræ ny årsart til mig. Ifølge Leif Novrup som vi talte med deroppe er der 9 kendte par på heden. Der var faktisk mange fugle i krattene og et mylder af sommerfugle og insekter, godt vi har militæret så er der da lidt natur tilbage.
Vi fik også en snak med den nye DOF formand Egon Østergård som kunne fortælle om ynglende Trane på heden.

Turens obs. HER
2 foto fra turen herunder
Vendehalsen med insekter til ungerne.
De kunne dårlig være i kassen, Tårnfalkeungerne


20-6-2011
Med HEB på en smuttur/nattur til Solkær enge på Stenderup halvøen for at høre Engsnarren. Vi var fremme kl. 21, 45 og kl. 22,40 crexede 2 Engsnarrer for fuld skrue, vi blev en ½ times tid for at nyde disse spændende og sky fugle. Vi prøvede på hjemturen Billum enge kl.00,25 for at lytte efter Engsnarre her, men ingen crexede. En Vagtel fløjtede et godt stykke ude .

I starten af klippet, 2 crexende Engsnarrer et stykke væk, senere 1 crexende meget tæt på


17-6-2011

Havterner på Esbjerg havn, bemærk 3 gang hvor hannen ankommer har han ikke fisk med, og hvad sker hun vender ham ryggen og går, ak ja de damer....

15-6-2011

Stort i Blåvand i dag. Henrik Knudsen fangede en Sorthovedet Sanger det er Henrik´s nr 2 i Blåvand tillykke med det Henrik flot gået. Jeg var i området tæt på stationen og Henrik ringede om jeg lige havde lyst til at se en Sorthovedet Sanger. Ja mon ikke jeg havde lyst til det, det var nemlig en ny DKer for mig. Jeg kom til stationen hvor der stod en meget glad ringmærker se bare foto herunder, vi fotograferede fuglen og fuglens mål blev noteret derefter blev den sluppet lige overfor stationen nord for Vesterled. Den fløj 50m og smut var den væk i Hybenbuskene. En herlig oplevelse og tak til Henrik for opring.

12 foto fra Blåvand herunder


Sorthovedet Sanger med Blåvand fyr i baggrunden så bliver det ikke smukkere
Sorthovedet Sanger
Bent Jacobsen og Per Poulsen
Glade drenge Henrik Knudsen og Bent Jacobsen
Glade drenge Henrik Knudsen og Bent Jacobsen
Ja ja Henrik
Nummer 2 i Blåvand begge fanget af Henrik
Fuglens mål bliver taget


Farvel Sorthovedet Sanger

Som afslutning i Blåvand i dag fangede Henrik også en ung Sortstrubet Bynkefugl

14-6-2011
Tirsdagstur med Henrik Brandt
Turen gik til Husby sø efter Drosselrørsanger som også var på plads men var meget tavs i det blæsende vejr. På dette spændende sted havde vi også Sortterner 6, Skægmejser 9, Dværgmåge 1 2k, Rørdrum syngende og vi så Bævergnav første gang jeg ser det i DK se de sidste 4 foto og se mere her.
Hjem over Vest Stadild med Hedehøg ad.♂, Snegås 1 + 1 blå fase, Rørdrum flyvende, Skestork 2 overflyvende.
Tane sø: Rødrygget Tornskade og Storplettet Perlemorsommerfugl.

Turens obs. HER
10 foto fra turen herunder


Rørdrum Vest Stadild fjord, foto Henrik Brandt
Skestork med maven fuld på vej hjem til ungerne, Vest Stadild fjord foto Henrik Brandt
Skægmejse Husby sø
Rødrygget Tornskade Tane sø
Blå Libel ♀ Tane sø
Storplettet Perlemorsommerfugl Tane sø
Bævergnav Husby sø
Bævergnav Husby sø
Bævergnav Husby sø
Bævergnav Husby sø

11/6 - 2011
HEB, Betty, ROSA og PPO havde aftalt en tur til Æbelø, som kun kan nåes til fods fra Lindøhoved. Turens længde ud og tilbage og rundt på øen er 12,7 alt i alt hvor de 3 km. er i vand.
Vi startede gåturen i vand til midt på lårene da vandet ikke var faldet helt af, vi nåede Æbelø Holm og derefter er resten af turen tørskoet.
Af fugle er der ikke det helt store Vi hørte 2 syngende hanner af Pirol (Henrik så én) øen har 3 ynglepar af Pirol, vi så også den ene fugl af øens ynglende Havørnepar, ellers Huldue, Ravn,Stor Flagspætte, Skovrandøje m.m. og en masse overvældende flot natur.
Turen hjem til Esbjerg blev hurtig overstået og den fantastiske dag afsluttede ved mig med god mad og MASSER af rødvin, snakken gik Whiskyen kom frem osv.osv.

Skovrandøje
Grøn Sandspringer
Alm. Rovedderkop med ægsæk
Fruerne på vej til Æbelø som ses i baggrunden, her er vi nået til Æbelø Holm
Frokost i det grønne på Æbelø, lige her fløj Vespa Crabro om ørerne på os
Frokost i det grønne på Æbelø
Motiv fra Æbelø
Motiv fra Æbelø
Turen går tilbage til Æbelø Holm10/6 - 2011
Havde hørt at der skulle være Engsnarre på Billum enge så vi kørte til engene kl 21,00
Vi hørte ingen Engsnarre men derimod ikke mindre en 5 Blåhals hanner set og syngende. Vi holdt ud til 22,55.


8/6 - 2011
Telefonen ringede kl 09,30 det var Henrik Knudsen ringmærkeren på Blåvand fuglestation som kunne fortælle at der fløj en Rødrygget Svale rundt over stationen. Jeg kørte derom, ved ankomsten var fuglen væk men efter et par min. fløj den over mit hoved. Meget svær at få gode foto af da den hele tiden var i modlys.


Rødrygget Svale over Blåvand fuglestation.

Okkergul Pletvinge Blåvand sommerhusområde
Alm. Blåfugl Blåvand sommerhusområde


7/6 - 2011
Tirsdagsturen med HEB
Vi havde aftalt Blåvandsområdet hele dagen, men lad det være sagt med det samme det blev ikke nogen sindsoprivende fugleoplevelsesdag. Fuglestationen i Blåvand Karmindompap 3.
Mosen i Blåvand bla. Rødrygget Tornskade, Gulbug, Bynkefugl, Sortstrubet Bynkefugl. På Skallingen bla. Skestork. Vrøgum Kær bla. et par Rødrygget Tornskader, Brunlig Perlemorsommerfugl 8 og Plettet Gøgeurt

Turens obs. HER
4 foto + 1 video fra turen herunder


Skovpiber mosen i Blåvand svært at vælge insektet, bemærk det vrimler med fluer på billedet.Brunlig Perlemorsommerfugl lufter vingerne, med syngende Tornsanger i baggrunden, Vrøgum Kær

Brunlig Perlemorsommerfugl, Vrøgum Kær
Plettet Gøgeurt, Vrøgum Kær
Fluen må være en såkaldt Cynomyia mortuorum - bestemt ud fra de meget karakteristiske gullige kinder. Den hører til spyfluerne og har ikke noget dansk navn. Den går på ådsler, er ikke så hyppig som Guldfluen. Bestemt af en læser, billedet er fra mosen i Blåvand

6/6 - 2011
Gamst sø med HEB efter Flodsanger
Flodsangeren var indskrevet på Dof basen fra morgenstunden af Lars fra Lunderskov
Ved ankomsten til søen så vi en gammel Havørn rastende på søbredden og en ad. ♂ Hedehøg rastende på en pæl, Gøgen fløj kukkende forbi og Kærsangeren filede løs sammen med Havesangeren. Blodplet fløj fra græsstrå til græsstrå. Vi gik lidt vest på og pludselig hørte vi Flodsangeren i en lille busk ikke langt væk. Vi gik efter lyden og kom meget tæt på og fik en fantastisk oplevelse og et par foto.
Vi sendte fuglen ud på Dof call

SUB : man kl. 16.30.- ? flodsanger sy gamst sø. hold på hjulspor: n 55.28.323 e 009.11.914. heb, ppoTurens obs. HER
5 foto fra turen herunder

Flodsangeren for fuld skrue
Flodsangeren
Flodsangeren bemærk de lyse striber på underhalen

Flodsangeren bemærk de lyse fjer på underhalen

Gammel Havørn på søbredden