Opdateringer på bloggen:
Foto album opdateret 13-4-2019 med. Spætmejse ----- Ny video på YouTube. Perleugle ----- 151 Årsarter fugle pr. 9-4- 2019 ----- 406 fuglearter set i Danmark

Juni 2009

Tirsdag den 30/6-09

var ved Sneum Digesø her til aften 18,45-20,20
nævnes skal 3 brushaner hanner, 100 Klyder, 3 Mudderklirer, Skeand 1 par, flere par Troldænder med 1-2 dage gamle ællinger.
Tidselsommerfugl1
Rådyr 1
Hare1

På forlandet
Storspover 75, Småspove 2.

Mødte Harry Jensen derude

Mandag den 29/6-09

Endelig,endelig fik jeg Vagtel
Klaus Friis smsede så er det nu og vi HEB, JOB og PPO kørte derud til Sejstrup ved 21 tiden. Ved ankomsten var den tavs så ville Klaus da gerne gi en pilsner og den blev nydt i fulde drag i denne skønne naturhave. Jeg var ved at tro at det igen skulle blive en misser, men pludselig efter en times tid kom der gang i den og den sang så smukt inde fra kornmarken samtidig med at 5 rådyr glammede fra samme sted. En herlig sommeraften i hyggelige omgivelser var forbi så vi drog hjemover 22,30. Tak til Klaus for stor gæstfrihed.

HØR DEN HER

Syngende vagtel

Søndag den 28/6-09

Natlyt/obs. fra 22,00-01,30

Kravnsø enge
Skovhornugle 2 ivrigt fouragerende derefter overflyvende tæt på med bytte til ungerne som tilsyneladende opholdt sig i Marbæk plantage hvor begge fugle gik ned.

Janderup enge
Slørugle 1 med lyd på og bytte i fangerne

Myrthuegård
Hvæsende Slørugleunger i reden hørtes meget fint

Marbæk plantage
Natravn 3 syngende hvoraf 1 sås meget fint i længere tid

Søndag den 28/6-09

Janderup enge efter Vagtel igen negativ. Frikke har hørt den i aftes kl 00.
Troels siger hvad er det for en grå knold derude, Henrik siger due, Per ser ingenting. Vi går lidt derudad og op flyver en Hedehøg han med de mest afskyelige vingemærker, venstre vinge lyseblå højre vinge lysegrøn ingen nærmere detaljer. Bortset fra mærkerne var det et dejligt gensyn med Hedehøgen på engene derude i Varde ådal, det er flere år siden jeg har set den derude.Mandag den 22/6-09

Grønspætte fouragerende på myrer en video optaget af Torben Nissen, igennem køkkenvinduet på Sylvestervej, Fovrfeldt Esbjerg.
SE DEN HER

Fredag den 19/6-09

Kan ikke finde en Vagtel til årsartlisten surt....... men så havde Klaus Friis hørt den på hans matrikel i Sejstrup og indskrevet den i Dofbasen, Henrik havde ringet derud...vi skulle bare komme, og det gjorde vi så her i eftermiddag. Men nej ingen Vagtel hvor uheldig kan man blive ved at være. Som et lille plaster sad denne Grå Fluesnapper fremme i Klaus`s helt vidunderlige have.


Torsdag den 18/6-09

Hedehøgens rede i engene syd for Esbjerg den 14/6 et æg i reden.


Indhegning af reden og jeg ved at marken skal slåes om få dage, stedet vil skrige til himlen, håber ikke at ægsamlere kommer forbi.


Lørdag den 13/6-09

Jeg er glad !!!!!!!!!! har fundet mine Sandterne foto fra Skallingen 2005 se dem her
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Besøgte Hedehøgene ved 17 tiden og der var for alvor gang i den. Hannen sidder på marken ved siden af, og pludselig kommer en ny han ind over reviret, det skete der tilsyneladende intet ved, den var endda lavt henne over reden uden problemer og stak herefter sydpå.
9 foto fra stedet herunder på 25 min.
Her bliver han opmærksom da han opdager en ny han.


Torsdag den 11/6-09
var lige nede i engene her i aften for at se efter Hedehøgene, og ja jeg så hunnen. På marken ved siden af sad denne smukke Bynkefugl. Lidt længere sydpå havde jeg en Blåhals fou. på vejen.

Bynkefugl.

Onsdag den 10/6-09

Engene umiddelbart syd for Esbjerg.
Skestork 1 syd, Rørdrum 2 overflyvende
og så dette par Hedehøge (dårlige foto herunder sorry) som opførte sig som ynglepar, var oppe i parringsflugt m.m.
De gik også ned på nøjagtig det samme sted i en meter høj græsmark op til 4 gange så jeg dem gå ned på det samme sted, også selvom de var meget langt væk vendte de tilbage til det samme sted. Hannen er en ad. hunnen tror jeg er en 2k og kan den yngle? MIC som jeg har fortalt stedet mente godt den kunne. Skal blive spændende og se hvad der sker.

Du kan også se en video af Hedehøgeparret her