Opdateringer på bloggen:
Foto album opdateret 13-4-2019 med. Spætmejse ----- Ny video på YouTube. Perleugle ----- 151 Årsarter fugle pr. 9-4- 2019 ----- 406 fuglearter set i Danmark

Juli 2009

Fredag den 31/7-09

3 morgenfriske HEB, TLP og PPO obsede på Blåvandhuk fra 07,40 til 11,45
Ikke den store havobsdag, men efter en hyggelig formiddag med optikken fyldt op med sand og gus kunne vi notere.
Alm. Skråpe 1 syd, Alm. Kjove 2 nordvest, Suler 40 syd/nord, Rødstrubet Lom 4 syd.
Der var ret store tal for Sortænder, Strandskader, Skarv og Islandske Ryler

Sule 3 dragter

Onsdag den 29/7-09

Ved en Hedehøgrede i 5 timer, mange spændende nye iagttagelser af denne herlige fugl.
Et eks. hunnen kommer med føde 3 gange så meget som hannen.
Eks. mere, hannen flyver ind over reden med bytte hunnen følger efter et godt stykke væk fra reden, hvorefter hun flyver tilbage og sætter sig i græsset tæt på reden og hannen dukker så op igen ved reden og deler godterne ud. Og her kunne jeg blive ved med mange eks. det er svært at forklare det skal prøves.

Musen slippes
Hunnen griber musen
Hannen med bytte
Hannen er dansk ringmærket af Lars Maltha Rasmussen
Hunnen med mus
Hunnen hængende over reden med mus, jeg kunne med lethed høre ungerne når maden blev serveret.
Dagens obs. klik for stor str.

Mandag den 27/7-09

Hurtig smut til Myrthuehøjen fra 16,15 til 17,30 for at se den Rustand som har været derude i flere dage. Den var meget nem og finde i mylderet af Skestorke 27, og vildt mange vadefugle hvor Klyderne toppede, og kæmpetal af Gravænder. På tilbagevejen ved den lille skov havde jeg en Duehøg lige over hovedet.

Rustand i venstre side af billedet som er taget igennem teleskopet

Fredag den 24/7-09

Medobservatør Steen Cruddis.

Torsdag den 23/7-09

Tirsdag aften havde vi Steen Cruddis, Gadgaard familien og undertegnede flotte oplevelser med Natravnene i Marbæk plantage. 5 stk. var i luften med vingeklask og sang på ned til et par meters afstand, ja de var så tæt på at vi flere gange måtte nærmest dukke os. Flagermusene jagede rundt med Natravnene ja nærmest i cambolage med dem om føden. Alt dette krydret med jagende Skovhornugle ligeledes få meter over vores hoveder kl. var midnat da dette fantastiske skue skulle have en ende, og tiden var til at drage hjemover. Denne aften/nat gav meget ny viden om den ellers sky Natravn.

Lørdag den 18/7-09

Fra 15,15 til 16,40 ophold i nærheden af Hedehøgens yngleplads i engene syd for Esbjerg. Der må være unger nu, jeg så ingen han, men derimod hunnen ude og flyve 2 gange i tidsrummet. Den samlede lidt redemateriale og gik på reden igen fløj 10 min.
Anden gang kun et par min og igen på reden. Andre obs i ventetiden Rørhøg 2 hanner og 1 hun, Tårnfalk 2, 300 Stære, Syngende Kærsanger, 10 Viber. Og så var det hjem for af se Esbjerg spille fodbold i fjerneren kl 17,00.

Hedehøghunnen 5 næste foto fra hendes små udflugter i dag

Fredag den 17/7-09

Endelig lykkedes det med den Stribede Ryle I Nordlige klæggrav Kammerslusen.
HEB, JOB og PPO fik den rigtig godt i kanon lys kl.20,30.

Flere obs fra aftenen

Stribet Ryle

Tirsdag den 14/7-09 fra 21,30 til 00,10
DOF Tur
Jonas Gadgaard fangede 2 af 5 Natravne i Oksby Klitplantage foto herunder

Natravn han
Natravn han halen
Natravn hannens vingepletter
Et kæmpegab, en sjov adfærd den lavede, den gav en lille lyd hvorefter den svang hovedet tilbage og samtidig åbnede gabet, mulig advarsel?
Natravn han bemærk skægget
Natravn på grusvejen efter ringmærkning
Natravn han til venstre og 1k til højre
Fra venstre Carsten Gadgaard, Jonas Gadgaard, Bent Andersen og Harry Jensen
Carsten Gadgaard som plukker
Bent Andersen med frue i forgrunden, bagerst fra venstre Michael G. Jensen, Jens Ole Byskov og Jens Christian Rye Larsen
Der ventes på Natravne

Tirsdag den 14/7-09

Vi HEB, JOB og PPO kørte efter Stribet Ryle ved Nordlig Klæggrav Kammerslusen, men desværre uden held. Der var alligevel gode ting i klæggraven bla. Skestork 1ad med gule flag på begge ben samt grøn på begge ben og 2 1k fugle, Sortklire 80, Temmincksryle 2, Krumnæbbet Ryle 8, Brushane 10, Lille Præstekrave 2, Tinksmed 2, Svaleklire 1, overflyvende Småspover og en Hedehøg han. På turen derned stod en Rørdrum i klæggraven på Vilslev enge og straks den så at den blev betragtet gik den i pælestilling (camouflage) se foto herunder. Vi kørte over Sneum hjem, og det eneste særlige var her da JOB siger Fiskeørn og vi fik pænt obs af den.

Rørdrum.
Hygge ved Sneum Digesø med overflyvende Fiskeørn.

Mandag den 13/7-09

På Myrthuehøjen Varde åens udløb fra 08,45 til 12,30

Skestork 23, Temmincksryle 2, Tinksmed 2, Hvidklire 80, Rødben 34, Mudderklire 4, Sortklire 2, Alm Ryle 12, Strandhjejle 7, Vibe 12, Småspove 1 syngende hen over højen, Gulspurv, Skovpiver, 3 svalearter
I sandegraven: Stor Kejserguldsmed, Stor Blåpil, Soldug mange.

Skestorke ungfugl bagerst
Jeg tænkte hvad nu her men men det er en Temmincksryle
Skestork landing
Soldug kødædende plante
Stor Blåpil
Brun Sandspringer dem var der mange af.

Lørdag den 11/7-09

Sådan ser den indhegnede Hedehøgrede ud efter indhegning og slåning af græsset.Torsdag den 9/7-09

Ville egentlig ikke have kørt i engene ved Sneum efter Dværgrørvagtel da det blæste meget kraftig. Men, men..... da klokken nærmede sig hvor den ifgl. Dof call plejede at sige noget kunne jeg ikke lade være alligevel, og kun godt for det. Jeg ankom til stedet kl.21,20 og her var Ole Zoltan Gøller i færd med at melde den ud på Dof call Orla Balslev Jensen + 2 var der også. Vi har lige hørt den 2 gange sagde Ole. Efter ca. 10 min. lyt kom den igen ganske tydelig lige ovre på den anden side af digegraven ca 40 m. væk, og igen efter 5 min hvor det var begyndt at småregne, nye krydser til Orla og undertegnede. Regnen tog til og Orla tilbød kaffe med en lille én til ganen i hans hyggelige hytte dernede. Efter en masse hyggesnak og en god whisky prøvede vi igen og ja den var der straks igen, kl. var blevet 23,30 så det var ved tiden at drage hjemover.
Hør den her