Opdateringer på bloggen:
Foto album opdateret 13-4-2019 med. Spætmejse ----- Ny video på YouTube. Perleugle ----- 151 Årsarter fugle pr. 9-4- 2019 ----- 406 fuglearter set i Danmark
Torsdag den 30/4-09

Græshoppesanger på Fovrfeldt eng kl. 19,15, sidder på Hjertingvejen 35m. nord for Fovrfeldtbækken og ca. 15 m. inde på engen i Pilebusk.

5 kvarters arbejde gav dette foto, fuglen er skulker over alle skulker.

Tirsdag den 28/4-09

Lille Præstekrave Fovrfeldtbækkens udløb rimelig sjælden her
Agerhøne han Hillerup enge
Agerhøne hun
Agerhøne han bemærk brystskjoldet
Agerhøne han bemærk brystskjoldet
Grågås, vagtsomme forældre. Klæggraven Kammerslusen.
Bomlærke nærstudie.
Bomlærke.
Fingrene og brede vinger afslører på denne årstid at det er en Blå Kærhøg.
Misteldrossel nærstudie fra Jedsted enge.
Misteldrossel fra Jedsted enge.

Mandag den 27/4-09

Smuttur ned i engene syd for Esbjerg.
Sneum Engsø kunne byde på Sorthovedet Måge, 2 Sorthalsede Lappedykkere, 3 Dværgmåger 1 ad. 2 juv. Indisk Gås iblandt Bramgæssene.
Masser af Gule Vipstjerter mindst 10, og Sivsangerne skrattede overalt i rørskoven.
Hillerup enge med tidlig Bynkefugl, Hedehøg hun, Stenpikker

Gul Vipstjert i et herligt øjeblik
En tidlig Bynkefugl
Bomlærkerne sidder overalt i engene
Mikkel luskefis
Indisk Gås i Bramgåseflokken Sneum Engsø

Søndag den 26/4-09

Jeg skulle i fotoskjul her til morgen for at se om jeg kunne få en Spurvehøgparring i kassen. På vejen dertil spilede jeg øjnene ekstra meget op ca. 5 km fra Varde i nærheden af Frisvad, her gik denne Rødhøne herunder i grøften og fouragerede kl. var 06,45Det blev ikke til en parring selvom hannen her kaldte efter hunnen flere gange.

Lørdag den 25/4-09

På Dof tur i aftes se mere

Torsdag den 23/4-09
Mødtes med senior fuglekiggere fra Herning området i Billum enge her til morgen for at se om vi kunne finde Blåhals, og det lykkedes ganske fortræffeligt 4 hanner i sangflugt blev det til og et strålende vejr hvad mere kan man forlange.

Onsdag den 22/4-09

Henrik Brandt og PPO ville til Fanø i dag, vi prøvede og ringe til Kim Fischer og han ville godt med rundt i dag, og så er man næsten sikker på succes på Fanø for om nogen kender Fanø er det vores nye formand, han har styr på hvert eneste klittop derovre. Det er for vildt at fortælle om alt hvad vi oplevede men her et lille udpluk.
2 Syngende Blåhals er lidt vild obs. på Fanø. Vandrefalk på Vestkraft siddende nær ynglekassen set fra Halen, Tundrapræstekrave se foto herunder og Hvidbrystet Præstekrave 5 på Søren Jessens sand, Ringdrosler 8, flere Rørhøge, Rørdrum 3, Sandløber 900 stranden fra Rindby til Sønderho, M.M.

Rastende for videretræk Tundra Præstekrave her til venstre. Bemærk mindre lidt mørkere på ryggen saml. med Stor Præstekrave til højre Søren Jessens sand Fanø
Ringdroslerne kan godt være luskede og få øje på her 3 af en flok på 6 Sønderho Fanø
Og her var han glad Kim Fischer Blåhals på Fanø er ikke hverdagskost

Hvidbrystet Præstekrave 5 på Søren Jessens sand Fanø

Tirsdag den 21/4-09

Et lille studie i Korttået Træløber fra i dag på Træløberstien i Vognsbølparken. Stemmen ligger herunder billedet.

Stemme af Korttået Træløber optaget i Vognsbølparken.


Mandag den 20/4-09

På Dof tur i dag se mere

Fredag den 17/4-09

På sen aftentur til Varde ådal nord for Esbjerg fra kl. 18.30 til 21.00 for at se og lytte til Blåhalsene og det må siges der var gang i den ikke mindre end 5 syngende hanner og 3 hunner alle fugle set.
Nu da kl. var blevet så mange kunne jeg jo lige så godt tage over Varde hjem, det kunne jo være at Natuglerne sang. Og allerede da jeg kørte ind i skoven kunne jeg høre dem jeg så 4 individer.Natuglernes sang i Varde 38 sek. der høres også Rødhals.

Onsdag den 15/4-09

4 granvoksne mænd ~<;-) HEB, HAJ, JRL og PPO kørte til Agger Tange for at se en Sneugle. Vi så den på lang afstand var 3 enige om , nej det er en hvid plastpose sagde HEB og ved nærmere øjesyn havde HEB ret. Og det skal siges med det samme vi så ikke uglen, vi var der fra kl. 14,00 til mørkets frembrud. Det blev til en dipper som det hedder på fuglekiggersprog. Men en hyggelig dag fik vi ud af det alligevel med masser af gæs op langs klitten heriblandt en Snegås. Ved Bjerg Thomsens hytte på Skelmosevej fik vi Rørdrum, 4 Lappedykker arter, Rørhøg 1 han. Svaleklire mange Skeænder m.m.

Der er ingen der gider og svare tilbage når jeg sender ringe ind ,så hvorfor bruge tid på det, så de bliver bare i mit lille arkiv, her en farvemærket Mørkbuget Knortegås fra Agger Tange.
Og her en Kortnæbbet Gås fra Vest stadild. Den er nok mærket med denne flok på Svalbard
Snegås.

Onsdag den 8/4-09

2 svigersønner + 4 børnebørn + morfar skulle have baren fyldt op derhjemme så vi blev enige om en lille tur til Tyskland. Og det var oplagt at køre over Draved skov for at se efter den Lille Flagspætte m.m. Vi var kun lige kommet ud af bilerne og jeg så med samme den Lille Flagspætte i det samme træ som for 2 år siden. Vi spadserede en lille tur i skoven hvor vi havde Spætmejse, Sumpmejser, Stor Flagspætte, 9 overflyvende Traner og pludselig råber Johanne, en Slange ved nærmere øjesyn viste det sig at være en Stålorm som lå på stien.
Vi besøgte også Kongens mose hvor vi så bla. Trane fouragerende, Ravn og Blå Kærhøg han

Dagens Lille Flagspætte han

Desværre fik ungerne flåter på sig, her én fotograferet igennem mikroskop

Tirsdag den 7/4-09

Steen manglede Blåhals i DK. dette måtte vi her til morgen få gjort op med. Der er set flere syngende ♂♂ i Tarp enge, har set på basen der skulle være 5 syngende på Tarp enge det er nok lige i overkanten, ok så vi tog derud inden vi kørte hjem igen med morgenbrød. Fuglene var straks fremme både foragerende og i sangflugt 2 par blev det til. Pludselig kom 2 Krondyr løbende tæt på bilen, de virkede meget bange og de var også kommet lidt på afveje vil jeg mene.Torsdag den 2/4-09 aften

Henrik Brandt og Per Poulsen var på Stor Hornuglelyt her i aften, og ja vi hørte den efter flere forsøg på lokaliteten som er Varming Hede. Uglen gav lyd fra sig kl. 21,20
Hør min optagelse af uglen herunder


Torsdag den 2/4-09

Ang. mærkning af Vandstæren herunder fra Jedsted mølle,har jeg hørt fra dette projekt og det er deres ringe, den er altså mærket i Nordtyskland men de har ikke helt dataer på plads så de vil komme senere.


Onsdag den 1/4-09

Citronsommerfugl i haven i dag.