Opdateringer på bloggen:
Foto album opdateret 13-4-2019 med. Spætmejse ----- Ny video på YouTube. Perleugle ----- 151 Årsarter fugle pr. 9-4- 2019 ----- 406 fuglearter set i Danmark

Juli 2018

31-7-2018

Tirsdagsturen med HeB & PPo gik til Thorsminde havn efter Bonapartemåge som vi så fuldstændig overdådig, den fløj ind imellem lige over vores hoveder. Vi nød fuglen en lille time til morgenbasserne og morgenteen. Se 5 foto herunder. Vi kørte ud på stranden og fra diget havde vi den smukkeste Alk som lå og vuggede lidt i bølgerne, 2 Suler fouragerede. Vi bøsøgte også Bjerg Thomsens hytte ved Stadil fjord her var mange vadere en enkelt Rovterne, men-men Stribet Ryle var negativ.
  Hvide Sande havn med et mylder af turister her var en del måger ellers ikke andet, én af mågerne en ung Sildemåge bar farvering foto herover. Værnengene var aldeles fugletom så ingenting herfra.
se obs.

Læs om Bonapartemåge her       5 foto af Bonapartemåge herunder

28-7-2018

Duehale i haven i øsende regnvejr, lækkert syn opdaget af Maiken en datter, 1 video og 3 foto herunder.

Læs om arten her.

27-7-2018

VARMEDISBILLEDE
fra Bjerg Thomsens hytte, Mellemdyb Vest Stadil...... Vi kørte på Stribet Ryle og så den fantastisk godt. Desværre dippede jeg Bonapartemågen i Thorsminde, ikke tid nok da jeg havde en aftale Odder. Talte med Tim Andersen som havde set den 3 gange så jeg håbede men nej den blev ikke set de næste 2 timer

9 arter på billedet, Fiskehejre, Vibe, Dobbeltbekkasin, Stribet Ryle, Brushane, Hvidklire, Tinksmed, Stor Præstekrave, Strandskade, oppe til højre ligner en ung Sortterne men er vist en Præstekrave.
ps. Stribet Ryle går umiddelbart til venstre for den højre Vibe.

26-7-2018

Vi HeB & PPo kørte på udmeldingen om 3 Sorte Storke på Værnengene, her var vi lidt heldige, ligesom vi ankom lettede de alle 3 kredsede i et par minutter over vores hoveder for derefter at flyve nordpå. 3 Sorte Storke i luften på samme tid er vist første gang jeg oplever det.... 3 foto herunder.
se obs.25-7-2018


To foto af Skovblåfugl herunder fra min matrikel. Hvis du har gamle Vedbend i haven med blomster har du sandsynligvis også Skovblåfugl jeg har tre-fire stykker der ustandseligt flyver rundt omkring blomsterne og det har de gjordt i mange år nu.


24-7-2018

Tirsdagsturen med HeB gik til Fil sø. Her var ikke det store at berette om, nævnes skal 2 Rødryggede Tornskader ved Petersholmtårnet, 86 rastende Skestorke se ellers obs. herunder.

se obs.

Sanglærke med næbbet fyldt med insekter, ungerne venter i nærheden i den glohede varme.

Storplettet Perlemorssommerfugl på Fil sø

Storplettet Perlemorssommerfugl på Fil sø

Udsigt fra Petersholmtårnet på Fil sø, Her står altid en stor flok Krondyr her i baggrunden, i forgrunden ses Grågæs.


22-7-2018

HeB og PPo kørte efter den udmeldte Stribet Ryle ved Bjerg Thomsens jagthytte ved Vest Stadil (mellemdyb) vi ledte og vi ledte men fandt den desværre aldrig. Der var mange spændende vadere og terner og se på.
se obs.


20-7-2018

Smuttur til Marbæk hede for at se efter Klokkeensian og Ensianblåfugl. Det lykkedes at se 2 Klokkeensian med æg og 4 uden, men ingen blåfugl. De er her jo hvorfor kan jeg ikke finde dem?
se obs.
Insekterne er tørstige herude på heden så jeg beskytter mig lidt, har lige fundet 2 Klokkeensian smækfyldt med Ensianblåfuglens æg, Jeg leder efter selve blåfuglenKlokkeensian smækfyldt med Ensianblåfuglens æg.

Blodrød Hedelibel hun flyver også på Marbæk hede.


19-7-2018

Henrik Brandt ringede om vi skulle køre op og se den Hvidvingede Terne som Ole Amstrup meldte ud tidligere på dagen, og ja det gjorde vi. Så Knakkergaard med makker som kiggede det helt forkerte sted og vi kunne fortælle dem at de skulle lidt længere nordpå. Vi kørte derhen og straks vi løftede kikkerten så vi den Hvidvingede..... 4 foto herunder. I baggrunden rastede 60 Skestorke som pludselig lettede og fløj lidt rundt for derefter at gå til rast igen.... 1 foto herunder.      Knakkergaard fortalte at de for kort tid siden havde set 2 Rovterner over Vest Stadil, og dem ville vi også gerne se. Vi kørte de 23 km. længere nordpå og ganske rigtig her rastede 1 Rovterne og1 fouragerede. Havørn sås også her.
Vi afsluttede turen ved pølsevognen i Hvide Sande 😉


Rastende Skestorke i Baggrunden

Skestorke