Opdateringer på bloggen:
Foto album opdateret 13-4-2019 med. Spætmejse ----- Ny video på YouTube. Perleugle ----- 151 Årsarter fugle pr. 9-4- 2019 ----- 406 fuglearter set i Danmark

April 2018

29-4-2018 

HeB og PPO fik ikke set Pomeransfugle i går på grund af Gulbrynet Værling som vi kørte til Skagen for at se, det skulle der laves om på i dag. Og ja hele 22 fugle stod på Søvej på Farup enge
Pomeransfugle på Farup enge
Pomeransfugle på Farup enge
Pomeransfugle på Farup enge, kan være vanskelig at finde da de falder i med farven på jordmarker.

Hvid sol i form af vadefugle over vaden set fra Farup enge
Hvid sol i form af vadefugle over vaden set fra Farup enge

syvtælleren Gulspurven her fra Kanalvej Kammerslusen

Sivsangeren immiterer og immiterer så man er næsten i tvivl om hvilken fugl man hører.Dagens observationer


28-4-2018

HeB og PPo var på Rømø i dag for at se Damklirer som skulle stå i Lakolk klitsø, det gjorde de også 2 stk, masser af Hvidklirer fouragerede sammen med Brushøns, Sortklirer og Strandhjejle. Traner og Stor Kobbersnepper hørtes inde på engene, Engpiber og Stenpikker på hegnspælene, en flok på 1000 Hjejler kom ind og landede på engene. Vi kørte til Toftum på nordrømø her løb 4 Ringdrosler hunner rundt og en flot Broget Fluesnapper han fouragerede i hegnet. Så faldt bumpen på Bird alarm Gulbrynet Værling i Skagen vi kiggede lidt på hinanden, ja vi kører, på vejen ringede Bjørn Frikke om vi kørte ja da lød svaret, vi samlede ham op ved Kolding storcenter. Afsted op igennem Jylland hvor vi henter Anders Brinch Thygesen i Napstjert 25 km. syd for Skagen, ved ankomst var fuglen ikke set i 4 timer dårlige nyt. Der stod ca 80 fuglekiggere og efter vi havde sludret lidt med mange forskellige blev der pludselig råbt den sidder i trætoppen lige ved foderpladsen og for fanden der sad juvelen frit fremme mit DK X nr. 400 var hjemme. Anders ville give en bajer i Napstjert og er i tossede den smager godt sådan en Xbajer. Vi skulle da også lige se Toplærken i Hirtshals som lykkedes på fornemmeste vis. Det gik herefter sydpå til Esbjerg hvor vi var hjemme kl 22.00. 
En vild dag.

Gulbrynet Værling i Skagen

Gulbrynet Værling i Skagen

Gulbrynet Værling i Skagen

Gulbrynet Værling i Skagen


Fuglekiggere ved Gulbrynet Værling

Fuglekiggere ved Gulbrynet Værling

Hvidklire imellem 2 Damklirer Lakolk klitsø

Broget Fluesnapper han i hegnet Toftum på Rømø
Toplærke i Hirtshals

Toplærke i Hirtshals


Dagens observationer


24-4-2018 
Meget blæsende dag lidt irriterende

Direkte kørte vi HeB og PPo til Bækbygård strand hvor der ikke skete en skid, over på den anden side til Vest Stadild her stod en stor flok Hjejler, fra Bjerg Thomsens hytte overhovedet intet store bølger på søen, vi gik over på den anden side af Skelmosevej og ned langs granskellet på læsiden her var der mange fugle bla. flavissima Gulhovedet Gul Vipstjert, Rørdrummen hørtes, masser af Gulspurve se obs herunder, videre til Svingel engsø på Tim enge her var tonsvis af svaler ny årsX i form af Digesvale og Skestork. Hjemturen gik over Faldbæk marker (Skjern enge) hvor vi ledte efter Pomeransfugl i en kraftig sandstorm, det lykkedes ikke, vi så Brushaner der tryggede hårdt i traktorsporene for at undgå jordfygning.

Gulhovedet Gul Vipstjert på Vest Stadild

Bomlærke syngende på Vest Stadild

Hjejler på Vest Stadild

Hjejler på Vest Stadild

Dagens observationer

22-4-2018 

HeB og PPo kørte efter den udmeldte Kohejre nær Haderslev, vi var kanon heldige 1 minut efter vi var ankommet lettede hejren og fløj direkte hen over hovedet på os og væk var den. I den lille sø stod der også 2 Tinksmede. På turen derned fouragerede en Rød Glente over motorvejen ved Lunderskov den havde sikkert fået øje på et ådsel.
Arkivfoto af Kohejre

Turens observationer

19-4-2018 

Vi HeB og PPo kørte til Blåvand hvor vi mødte Knudsen på vejen 75m fra stationen han stod med en syngende kraftfuld Vendehals tak for den Knudsen. Sydhukket gav Dværg-Split-Havterne samt Sule 5 årsX på 5 min. sådan. Vi kører herefter til Langoddetårnet på Filsø, på vej derud havde vi en Blåhals samt Fjordterner, fra tårnet kunne vi høre Traner lød som de var meget tæt på så dem ikke, 2 Lille Præstekrave landede på øen, Småspover 11 et stykke ude. Vi kørte om til det nye naturcenter og gik ud efter Fyrremejse uden held, over pilene(buskads) i Mellemsø får HeB øje på en Sandterne der fouragerer på sædvanlig vis langs med kanten vi ser den begge kanon godt herligt med det gensyn. På hjemturen i Vrøgum får jeg min første Landsvale i år.

Lille Præstekrave set fra Langoddetårnet


Dagens observationer


17-4-2018
Jeg kørte direkte til klitten på Skallingen ved vogterhuset for at se om der skete noget, det gjorde der ikke . Rigtig mange Sanglærker og Engpibere på Skallingen og en enkelt Stenpikker var der også.  En dårlig tur i dag som jeg ikke vil gøre mere ud af.Dagens observationer

8-4-2018

Jeg ville se Blåhals i dag, så turen gik mod Billum enge hvor jeg fandt 3 syngende hanner. Musvågerne var kåde over engene de legede i luften med akrobatik som sjældent set, Engpiberne 12 og Sanglærkerne10 gav den også gas. Der skulle efter sigende være Hedelærke på Sølager hede så der kørte jeg til, og straks jeg steg ud af bilen kunne jeg se og høre den lige over hovedet på mig. Årets første Gransanger sang også på Sølager hede. Fortsatte til Filsø (Langodde) her rastede en stor Vandrefalk og en mega flot Blå Kærhøg han jagede her, var så lys som Steppehøg han. Videre til Værnengene her gjorde Stor kobbersneppe og Stenpikker 2 indtryk da de begge var nye årsarter. Hjemover via Gammelgabssøerne her sad en meget flot Sortstrubet Bynkefugl han og gjorde sig til. Årets første Følfod blev obset.


Sydlig Blåhals han på Billum enge 
Sydlig Blåhals han på Billum enge
Hedelærke i sangflugt over Sølager Hede
Hedelærke i sangflugt over Sølager Hede
Hedelærke i sangflugt over Sølager Hede
Følfod årets første

Engpiber på Værnengene, klar til ny sæson.5-4-2018
Dagens obs se her

Stod på den nærmeste pynt i Sneum Digesø