Dværghejre 11-6-2020 Hejresøen Vestamager
--------------------------------------------------------------

Januar 2018


30-1-2018
Topmejse
HeB og PPo på tur til flere forskellige lokaliteter. Vi lagde ud på Blåvandshuk hvor det var meget tyndt nævnes skal Havlitter og Fløjsænder, på stranden løb de sædvanlige 25 Sandløbere rundt. På vejen til Grønningen igennem Sønder Vasevej, her var Top og Sortmejse på foderbræt.
Gråmåge
På Grønningen rastede en Gråmåge
i et vandhul, 2 hunner af Sortstrubet Bynkefugl og ude på høfte 11 Hvidbjerg strand rastede ikke mindre end 8 Sortgrå Ryle. Herefter gik turen til Filsø (Mellemsø) her rastede bla. Hvinand 110, 2 Lille Skallesluger en ung Havørn sad i trætoppene nede på Langodde.
Brushaner

Gråmåge
Næste stop Værnengene, her var der overraskende mange vadefugle bla. Brushane 35, Hjejle 450, Vibe 400, Alm. Ryle 250, en hunfarvet Blå Kærhøg jagede over rørskoven. Se dagens obs. herunder.

25-1-2018
En god oplevelse Rosa og jeg havde på en gåtur Vognsbølparken rundt. En Vandrikse frit fremme et ret sjældent syn herunder 5 foto og 1 video af fuglen. Se ellers dagen obs herunder.






















23-1-2018
En lidt dårlig dag, HeB og PPo havde sat næsen op efter en Brilleand på Fanø. Vi var optimister fra morgenstunden på vej til færgen, men ak da vi nåede Fanø´s vesterhavsstrand var det blevet så tåget at vi intet kunne se ude på vandet øv-øv. Det bedste på Fanø blev 10 Snespurve som fouragerede på opskyllet, se obs. herunder ikke noget at skrive hjem om vel da.

22-1-2018
kl. 16,50 Allike 500 overflyvende min matrikel i øredøvende kald, går ned til overnatning på Esbjerg havn nord
----------------------------------------------------------------------
21-1-2018
Halsbåndstroldand i Søndersø (Furesø kommune) lå fint ca. 75 meter ude, de 2 foto herunder er fra mit arkiv


20-1-2018
-------------------------------------------------------------------------


16-1-2018
Dagens observationer på Dofbasen. Med obs Henrik Brandt.


Bjergand hun liggende i Ballum sluseløb, den er ikke hverdagskost her på vestkysten

Silke & Sølvhejre set fra Rømødæmningen. Silkehejren betydelig mindre 

Fugle i landskabet:  Silke & Sølvhejre set fra Rømødæmningen. Silkehejren betydelig mindre 

9-1-2018

Dagens observationer på Dofbasen.

 Havørnen her og på de 7 efterfølgende, skulle ligesom vise sig da den så mig, her er det over Lakolk sø på Rømø i det sidste dagslys. På lokaliteten havde jeg også 4 Skægmejser og Vandrikse.










På vej hjem fra fugletur på Rømø kørte jeg op langs digevejen og ud for Gl. Hviding Engsø løb denne efterhånden sjældne flok Agerhøns ud foran bilen, der var 16 fugle i flokken med på billedet kom de 14, desværre var det ved at mørkne som ses tydelig på billedet. Flokken fløj over diget og ud på forlandet.