Dværghejre 11-6-2020 Hejresøen Vestamager
--------------------------------------------------------------

Januar 2019

29-1-2019
HeB og PPo på tur.
Skal straks siges at der ikke er mange fugle derude lige nu.
Hvidbjerg strand,  med Havlit, masser af Sortænder, lidt Ederfugle.
Og så kom overraskelsen i Kærgård Klitplantage nemlig 2 Fyrremejser som gav lyd fra sig, jeg har aldrig set dem her før. De kom i et mejsetog med Topmejse og Blåmejse. Lille Korsnæb rastede også her. I Dyreby rastede en kæmpe flok Bomlærker 50+
På hjemturen i Borreby en overflyvende Misteldrossel, Sjagger og Vindrosler.

se dagens obs her
se flere foto af dagens Fyrremejser
se flere foto af dagens Lille Korsnæb
se foto af dagens Topmejse


Fyrremejse


28-1-2019
På gåben med hustruen omkring kolonihaverne i Fovrfeldt, her myldrede det med småfugle. 

se hvor mange her
flere foto her

Dompap 2 hanner.


21-1-2019
HeB og PPo på tur til det sønderjydske og hjemover Ballum og videre op langs diget.
Vi lagde ud i Dyrehaven i Gråsten for at lede efter den stationære Mellemflagspætte. Vi søgte et par timer uden held, flere fuglekiggere var kommet til bla. 4 Skagensfolk Oluf Lou var iblandt, jeg mødte også Jesper Hornskov og Jan Hjort Christensen vi fik en sludder om ditten og datten og udvekslede tlf. nr hvis én af os skulle finde mellemhakkeren. Der gik ca. 30 min da tlf. ringer Hornskov siger vi har den heromme ved slottet, alle drønede derom og der sad den fantastisk godt i sollyset. Videre til Kruså Møllesø hvor en Hvidøjet And var set i flere dage og ja den var også meget fin i det flotte solskinsvejr. Klokken gik så vi drog vestpå til Ballum sluse, hvor der stod det største antal af Storspover jeg har set, nemlig ca 2000 individer. Videre nordpå hvor det bedste var 2 Vandrefalke og 8 Sølvhejrer på Gl. Hviding forland, 400 gulnæbbede svaner på engene, Blå Kærhøg på Vilslev enge....

9 foto fra turen herunder
flere fotos af Mellemflagspætten her
Se dagens obs her

Mellemflagspætte

Mellemflagspætte

Mellemflagspætte

Mellemflagspætte

Mellemflagspætte
Hvidøjet And, i Kruså Møllesø

Hvidøjet And, Kruså Møllesø

Pibesvaner og Sangsvaner på Gl. Hviding enge

Pibesvaner og Sangsvaner på Gl. Hviding enge

20-1-2019

Udmeldingen om Islom på Hvidbjerg strand fik mig op af lænestolen. Ankommet til den sydligste æselbunker får jeg straks øje på Islommen, kæmpe fugl kæmpe næb halsen skarp opdelt af sort/hvid. Jørgen Hjort Jensen ankommer med håndkikkert, den er ikke til megen hjælp så han får et kik i mit skop og herefter henter  han sit eget i bilen. Jeg finder 2 Sortlommer lidt længere nordpå. Kikker høfden igennem og hov der stod 2 Sortgrå Ryler. Snakken går imens vi kikker i skoperne og pludselig ser jeg en guldklump på overnæbbet af en Amerikansk Sortand i den nærmeste række af Sortænder, når man først ser den er man ikke i tvivl, mange Sortænder har meget gult på næbbet men spring dem over, når du har den rigtige vil du opdage hvor nemme de i grunden er. Jeg frøs som en lille hund så måtte tilbage til bilen for at køre til Dyreby ved Fil sø, hvor der stod 2 Traner en rastende Stor Tornskade, Blisgæs, Sang/Pibesvaner m.m. Mørket faldt på så hjemover.

Se 3 foto fra turen herunder
Se video med Tranerne i Dyreby
Se video med græssende Sangsvaner i Dyreby
Se dagens obs. her



Tranerne på Dyreby enge

Tranerne på Dyreby enge med Blisgæs

Sangsvaner på Dyreby enge

15-1-2019
Dagens tur gik til Fanø, som ikke var et skide godt valg. Det småregnede på stort set hele turen. Det bedste syntes HeB & PPO var på vesterstranden, Ride 3 rastende, en fouragerende ung Blå Kærhøg, 40 Snespurve syd, en enkelt Lille Kobbersneppe og endelig 6 lomvier som kommer inde over stranden, og intet som helst mere.

5 foto fra turen herunder

se dagens obs. her

Ride 1 af 3 fugle som rastede på Fanø vesterstrand

Ung Blå Kærhøg over rørskoven ved Sønderho strand

Ung Blå Kærhøg over rørskoven ved Sønderho strand

Ung Blå Kærhøg over rørskoven ved Sønderho strand

Forlist fiskekutter som ligger og bliver banket til pindebrænde på Fanø vesterstrand


14-1-2019
KL. 15.13 Svend Rønnest sender SMS, Hvidvinget Måge ad. ved Fovrfeldbækkens udløb. Ikke samme fugl som KiF havde på Fanø i dag iflg Dof basen. Ankom samtidig med HeB til udløbet , fuglen bliver straks fundet, men den havde lidt mørkt på vingen når den lå på vandet måske en Kumliens, det mørke ses også  på en flyvende fugl foto herunder på højre vinge dog ikke så tydeligt som på den liggende. 25 Snespurve fouragerede på stranden og en overflyvende Storspove drønede ind i landet. Videre rundt på havnen hvor en Rødstrubet Lom 6 foto og en Brille/Ringlomvie rastede.
Se 18 foto af Hvidvinget Måge her

se 7 foto fra turen herunder


se dagens obs. her









Rødstrubet Lom Esbjerg havn nord

Ring/Brillelomvie Esbjerg havn nord

Storspove Fovrfeldtbækkens udløb

11-1-2019

Kort tur til bla. Vejers strand som kunne byde på det sædvanlige, hvad nu kan jeg finde en Stor Tornskade prøvede på Langvandsvej og bingo her sad den i en fyrretop et stykke inde på heden i et meget dårligt lys, derefter hjemover. Ville lige prøve Skovhornugletræet i det nordlige Esbjerg og også her var der bingo, der sad én næsten frit fremme. Talte med ejeren af træet/huset og viste ham uglen og et foto af uglen som jeg lige havde taget, han var helt vild i varmen og spurgte om jeg ikke ville sende ham et billede af hans ugle, fik hans mailadr. og billedet er sendt med et tak for kikket på hans ugletræ.

4 foto fra turen herunder

se obs fra turen her


Stor Tornskade fra Langvandvej i  Vejers området.

Skovhornugle fra det nordlige Esbjerg

Utroligt hvad sådan en Svartbag kan få ned igennem gabet, bemærk hvor udspilet halsen er, fra Vejers strand

Mæt og vel tilpas

8-1-2019
Isfugl, Vandstær, Svalekliretur.
HeB og jeg besøgte Sneum å ved Endrup, Hovborg fiskeri, Østerbygård fiskeri og til sidst Hulkjær fiskeri og hvad skete, vi så ingen af de 3 arter vanvittig usædvanlig ikke sket de sidste 20 år. Østerbygård kunne fremvise en Bjergvipstjert. Topmejser i Klelund plantage, Kirkeuglen i redekassehullet i Føvling, 300 Sangsvaner i Obbekjær sammen med 2 Pibesvaner og en Blå Kærhøg hun. Nordlige klæggrav ved Kammerslusen en Fjeldvåge musede her, 120 Storspover rastede på engen. Nordpå til Hillerup enge hvor 2 Havørne jagede på forlandet Sølvhejren så sig selv som et bytte den flagrede nervøs frem og tilbage. Turen var slut hjem til Esbjerg...

se obs fra turen her

Kirkeugle.....Ældre arkivfoto fra redekassen i Føvling

5-1-2019
Esbjerg Havn: hvor det bedste var Husrødstjert 2, videre sydpå til Måde området hvor en kæmpeflok Grøirisker fløj rundt i flokken var der 3 Gråsiskener, 3 Dompapper guffede knopper i sig. Krogsgård grusgrav her gik 2 Nilgæs. Sneum Digesø en flok Pibeænder på 120 fugle og på forlandet gik 9 Mørkbugede Knortegæs. Sneum enge Blisgås 22, masser af Storspover 125 fugle, og endelig Vilslev enge hvor 2 Fjeldvåger rastede, hele 21 Pibesvaner og 30 Sangsvaner. Mørket var faldet på så hjemad.

se obs. fra turen her


En flok Blisgæs med landingsstellet ude
Dompap han gnasker knopper i Måde

2-1-2019
Turen gik i dag til Virksund efter Middelhavsstenpikker på vejen derop nappede vi Kohejren ved Neder Fidde og på hjemturen til Hestholm tårnet på Skjern enge, vi var 3 ombord i bilen Svend Rønnest, Henrik Brandt og Per Poulsen. Stenpikkeren var straks på plads ved ankomst, lille Johanne fra Vester Vedsted kunne fortælle hvor den var. Efter en times tid med denne pragtfulde stenpikker, kørte vi sydpå til Skjern enge, og ja sørme om der ikke stod en fyr som havde styr på Halsbåndtroldanden den lå iøvrigt med en Bjergand han. Masser af fugle på engene de fleste andearter var på plads nævnes skal 19 Knarænder, Lille Skallesluger flest hunner 10 m.m.

5 foto af Middelhavsstenpikker og 1 af Halsbåndtroldand herunder.

se obs. fra turen her







Halsbåndtroldand længst til højre fra Hestholmtårnet på Skjern enge.