Opdateringer på bloggen:
Foto album opdateret 13-4-2019 med. Spætmejse ----- Ny video på YouTube. Perleugle ----- 151 Årsarter fugle pr. 9-4- 2019 ----- 406 fuglearter set i Danmark
26-4-2013
Turleder for Sædding borgerforening her til morgen i Esbjerg skovene 07,00 - 09,15 desværre i dårligt vejr.


25-4-2013
Eftermiddagstur til Ho området og Grønningen.
Hele 11 Ringdrosler på hestemarkerne i Ho, plænerne deromme var levende af mange fugle særlig drosler, Engpibere og Gulspurve.......


178 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 3 foto fra turen herunder

Ringdrosler fra hestemarkerne i HO
Munk han fra plænerne i HO
Ung Rådyr på hugst i sommerhushaverne i Ho

23-4-2013
Tirsdagsturen blev lang denne gang både km. og tid. 08.00 - 18,00
Vi startede i Hønning plantage sø for Ribe hvor der plejer at sidde Turtelduer men ikke i dag, nævnes herfra skal nyankommen Skovpiber og overflyvende Ravn. Herfra gik det langt sø på til Smedager hvor Hvid stork svigtede totalt, og længere syd på til Frøslev Mose. Her var faktisk mange fugle bla. en Gøg han, Bynkefugl, Sortstrubet bynkefugl i helt kanon flotte farver, hele 4 Skovpibere en Blå Kørhøg var på jagt 7 Musvåger kredsede over vores hoveder, Ravnen kaldte fra trætoppen, Rødstjerten sang for fuld hals, 3 Korttåede Træløbere drønede rundt efter føde og 2 Sydlige Halemejser havde fundet sammen til ynglesæsonen.
Herefter over stok og sten vest på til Nørresø ved Møllehus. Her sad den bedste Vendehals jeg nogensinde har haft frit fremme på klods hold se foto, mine første i år Hvidklirer og Mudderklire sås i søen sammen med 35 Sildemåger og 4 Lille Præstekrave m.m.


177 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 4 foto fra turen herunder


Vendehals ved Nørresø, Sønderjylland
Vendehals ved Nørresø, Sønderjylland. Stoler 100% på sine camouflagefarver.
Sydlig Halemejse i Frøslev mose
Sydlig Halemejse i Frøslev mose

22-4-2013
Henrik Brandt ringede om jeg ville med på Skjern enge, og ja selvfølgelig ville jeg det, der var nemlig set Silkehejre deroppe. Vi kørte straks til rensningsanlægget og op på udkigget hvor vi straks fandt hejrene lige ud for. Vi havde 6 Skestorke og fra Lønborggårdtårnet havde vi Rørdrum og 7 Sortklirer.
Vi kørte over Værnengene hjem hvor der stod voldsom mange Bramgæs ca 7000, en herlig Gulhovedet Vipstjert løb rundt med 2 Gule Vipstjerter, mange Engpibere og Hjejler, og 8 Stor Kobbersneppe var også ankommet.


168 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 3 foto fra turen herunder

Gulhovedet Gul Vipstjert på Værnengene
Gulhovedet Gul Vipstjert på Værnengene
2 Silkehejre på Skjen enge


20-4-2013
Kort  tur om i Skødstrup enge, mest for at få Ringdrossel jeg så 8, udover det årets første Stenpikker og Digesvale, jeg fik også en Blåhals.


165 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 2 foto fra turen herunder af Ringdroslerne i lanskabetHar været i Københavnsområdet de sidste dage bla. 3 dage ved Hellebæk avlsgård og en kort tur til Gilbjerghoved på nordsjællands kyst, det gav ikke meget ved Gilbjerg men derimod en kanon dag den 15-4 ved Hellebæk med masser af rovfugle bla. Sort og Rød Glente, Fiskeørne, Havørne m.m. et ukendt fænomen for en sydvestjyde som mig. Jeg fik også en pudsig oplevelse med prins Henrik som pludselig dukkede op ved Hellebæk imens Eigil Ødegaard og jeg stod og snakkede, vi kunne fortælle at vi lige havde set 6 Havørne det var han meget imponeret over. Jeg spurgte om lov til et par foto og det var bare ok fra prins Henriks side, fin fyr at tale med. Se foto længere nede på siden. På hjemturen fra KBH. kunne jeg godt tænke mig at få Langnæbbet Sneppeklire på årslisten, den stod i Bøjden nor på sydfyn og efter en kort snak med fruen gik hun med på tanken. Vi fik kliren rigtig godt i noret og tilgift Bjergand som en sydvestjyde heller ikke er forkælet med.162 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 11 foto fra turen herunderLangnæbbet Sneppeklire i Bøjden nor.
Langnæbbet Sneppeklire i Bøjden nor.
Langnæbbet Sneppeklire i Bøjden nor.
Bjergand han med Troldænder Bøjden nor
Prins Henrik med skovløberen
Eigil Ødegaard i forgrunden ellers taler billedet for sig selv.
Havørn over Hellebæk
Trøløberpar i gang med redebygning, her i Hellebæk
Fjeldvåge over Hellebæk
Mandag formiddag ved Hellebæk avlsgård, ja der er forskel fra sydvestjylland og her i Hellebæk, jeg skal være heldig med at se 5 fuglekiggere på samme sted her i sydvestjylland.
Munken i sit rette element


13-4-2013
Koksspang grusgrav med Sildemåge, Gråstrubet Lappedykker ynglepar, Knarand m.m.
Billum enge her så jeg en enkelt Blåhals foto herunder.
Ho sommerhusområde her var det store drosseldag med masser af drosler på engene og plænerne

Blåhals, Billum enge.

11-4-2013

 Esbjerg skovene: Grønspætte 1

Grønspætte

9-4-2013 Tirsdagstur:

Det var dagen hvor Ringduerne trak i store tal vi noterede ca. 8000 på de timer vi var på Rømø et fantastisk syn, hvor duerne kom i en bred front over øen i flokke på op til 500, på Lakolk strand løb 8 Hvidbrystede Præstekraver rundt og hyggede sig.
Pungmejserne i Novrup grusgrav var ankommet.
Ribe Østerå viste sig fra sin pæne side med Lille Præstekrave 3, overflyvende Hedelærke, årets første Rørhøg.
På hjemturen over nordlig klæggrav ved Kammerslusen, fandme om der ikke sad 2 Havørne på bredden, de er allevegne her i Sydvestjylland.


147 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 12 foto fra turen herunder

Kaffetid på Rimmersvej, Rømø, Svend Rønnest og Henrik Brandt

2 Havørne ved Nordlig klæggrav Kammerslusen 2 foto mere herunder af ørneneHvidbrystet Præstekrave på Lakolk strand, Rømø

Hvidbrystet Præstekrave på Lakolk strand, Rømø

Pungmejse Novrup grusgrav

Lille Præstekrave på Ribe Østerå

Ringduerne trak på en bred front over Rømø

Misteldrossel, Juvre enge, Rømø

Sangdrossel, Juvre enge, Rømø
Vindrossel, Juvre enge, Rømø


8-4-2013
En 2 timers tur ned i engene syd for Esbjerg:
Ikke meget at berette om. nævnes skal Sneum digesø hvor jeg sad og nød tilværelsen med masser af fugle, pludselig lettede det hele klyder, ænder, måger,gæs, sort sol i stære m.m. Der må være noget på færde og ja en Vandrefalk havde taget en due. Vandrefalken ville ud på forlandet for at æde byttet og det resulterede i at den fløj forbi mig på kort afstand, desværre i kraftig modlys. Foto herunder er lysnet meget...


142 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 4 foto fra turen herunder

Vandrefalk med bytte, en due

Engpiber på Vilslev enge
Engpiber på Vilslev enge, bemærk hvor kraftig øjenstriben bliver når fuglen kommer i en anden stilling

Engpiber på Vilslev enge, kraftige rygstriber.

5-4-2013
Gåtur i Vognsbølparken, ikke så vildt mange fugle stadig skide koldt i skyggen.
Træløberstien kunne byde på begge arter Træløbere, Spætmejserne sang ved redehullet, Solsortehannerne kæmpede de kampe der skal til, Pibeænder i søen mon det er ynglefugle, og til slut sang Musvågerne over mit hoved. Talte med Henrik Callesen i Vognsbølparken, han kunne berette om rastende Skovsneppe og måske Enkeltbekkasin forleden i Vognsbølparken.


142 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 5 foto fra turen herunder

Træløber


Korttået Træløber


Spætmejse 

Pibeand han hun

Krikand han


5-4-2013
Jernspurven synger lige nu for fuld hals hos genboen foto herunder.


2-4-2013 Tirsdagstur.......Henrik Brandt, Svend Rønnest og Per poulsen.
Det var dagen hvor de Hvide Vipstjerter virkelig var ankommet i det meget flotte vejr.
Vi kørte til Sneum Digesø for at finde Amerikansk Pibeand og Sorthovedet Måge dem fik Svend ikke i går. Ved ankomsten stod Erling Kock Jensen fra Vejen og han kunne fortælle at han lige havde haft anden for et par sekunder siden, eftersøgningen begyndte og flere birdere ankom Micael Clausen,  Chr. Hjort, Jens Ballegård, Leif Novrup +1. Pludselig stod anden frit fremme og alle var tilfredse, 2 Sorthovedet Måger lod sig også se i det meget flotte lys. Vi fortsatte sydpå ikke så meget at skrive om herfra, nævnes skal tidlig Sildemåge i Sneum, Sølvhejre i Astrup Engsø + hele 11 Knarænder ikke for vildt at kalde søen for Knarandesøen der ligger altid mange Knarænder her, Sølvhejre fra Rømødæmningen, 11 Mistedrosler + Skovsneppe skræmt op, det var targetarten for PPO på Juvre enge på Rømø.


141 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 2 foto fra turen herunder

Sølvhejre, Astrup Engsø.


Ederfugl hun, Havneby på Rømø.1-4-2013
HEB ringede at der stod Amerikansk Pibeand i Sneum digesø, han havde set det på dofbasen, skal du hentes, så gerne tak..... er ved dig om 10 min.  Jens Thalund havde fundet den dernede. Vi gik nordpå helt op til enden af søen, her lå mange Pibeænder et par hundrede. HES ankom også, vi kiggede et stykke tid hvor jeg får et glimt af hvidt blis men ikke sikker, og så siger HEB den er her, og den står flot helt fremme. 2 kurtiserende Sorthovedet Måger lod sig også beskue på samme sted som de foregående år. Klyderne var ankommet med 10 fugle og Krikænderne var utællige så mange var der ca. 500.


137 årsarter se dem her  +1ugleart som er hemmelig i basen.

se 6 foto fra turen herunder

Herunder 2 foto af Amerikansk Pibeand


Herunder 4 foto af Sorthovedet Måge

http://www.dofbasen.dk/search/result.php?design=table&soeg=soeg&periode=dato&dato=09-04-2013&obstype=observationer&species=every&egneobs=on&sortering=datohttp://www.dofbasen.dk/search/result.php?design=table&soeg=soeg&periode=dato&dato=23-04-2013&obstype=observationer&species=every&egneobs=on&sortering=dato